dijous, 29 de gener del 2009

Gurú, ja pots començar a rascar-te la butxaca.

Per a que els enfrontaments entre els seguidors i membres del blog no vajen a més, que millor que ara que arriben les festes celebrar les 80000 visites amb un "abrazo festero" i amb el famos soparot Gatzara, perquè que no m'agraden les festes i no vulga apuntar-me a cap filà no significa que no m'agrade eixir de festa aprofitant que tot el món que pot estar-ho, ho està, així que estes festes espere que el gran Gurú es rasque la butxaca ja d'una vegada i celebrem el sopar en qualsevol bar, restaurant, o maset (que també són restaurants ara en festes).

diumenge, 25 de gener del 2009

Reflexions a una setmana de festes

Despres de la desfeta d'ahir al maset dels suavos m'he plantejat fer una serie de reflexions personals sobre les festes.

Cada vegada que sent la frase: quant t'apuntes a suavo? per un moment se'm passa pel cap, però de seguida se me'n va la idea, i de fet ahir se'm va anar del cap totalment.

Perquè si alguna cosa de les festes m'agrada és la d'anar al maset a sopar cada dia que hi ha panellet o ciri, però he comprovat que este any he anat jo més al maset a sopar, sense ser suavo, que quasi tots els de la quadrilla, i el que va ocòrrer ahir va ser flagrant, O.Figueres i un servidor els únics que vam anar al maset a sopar on ens vam trobar la sorpresa que cap dels membres estaven ni se'n tenia notícies que no acudirien. Per a que m'he d'apuntar, per a no fer vida social?

D'altra banda, una altra frase típica que he escoltat és la següent: enguany en festes només estarem els del poble. Una mentida com una casa, perquè de fet no estarem ni els del poble, perquè el fet de treballar o estudiar fora del poble no significa que no siguem del poble, el que passa és que ho som però no podem agafar-se tota una setmana per estar a festes, per a quant les festes al cap de setmana? Quan els tradicionalistes es donaran compte que fer l'entrà un dilluns o dimarts és prou trist. Per a que m'he d'apuntar, si no vaig a poder disfrutar de les festes?

Un altre aspecte és la qüestió de si soc feter o festerot, perquè ara, llevat dels festers de tota la vida, no hi ha ningú que vaja a tots els actes de festa, ser fester per a la gran majoria consisteix a posar-se un traje i menjar i bufar-se sense parar. Però anar a les dianes del dia 4 o del dia 5, o anar al novenari, anar a la missa de sant Blai amb totes les facultats, o a la missa del dia 4 (és ridicul vore els assistents a esta missa, i jo ho he vist perquè he hagut d'anar a tocar a eixa diana i se el que em dic), perquè recorde que estes festes són religioses en honor al patró sant Blai. Per a que m'he d'apuntar, per a posar-me el traje a mitjan vesprada i bufar-me per la nit i no enterar-me de res més de les festes?

I per últim, no soporte a tota eixa gent que no veus en tot l'any eixir i eixos 5 dies de festes els passa com a superman, que es posen un traje i els dona poder per a fer-se els graciosets, sense ser-ho, passar-se'n amb tots els que els dona la gana, anar bufats tot el dia i creure's que són el centre del món, i quan passen les festes i passes pel seu costat, ni alcen la cara per saludarte. Per a que m'he d'apuntar, per acavar convertint-me en esta classe de personatges?

En fi que ara per ara no em planteje apuntar-me a cap filà i o canvien molt les coses o crec que no en voran vestit, únicament en alguna escuadra especial, si algú es precia a convidar-me, però poc més. Això si a tots aquells que no comparteixen la meua opinió els desitge que s'ho passen tot el millor possible i disfruten de les festes, però tots aquells que durant l'any m'ignoren, que segueisquen ignorant-me en festes perquè com he dit abans no ho soporte.

VITOL AL PATRÓ SANT BLAI!

dilluns, 19 de gener del 2009

I esta va per a sentum

Fem un parentesi en la preparació de les Festes i no podem deixar de banda l'eixida al mercat d'un no treball de versions molt personals del sicilià Franco Battiato. Amb resó internacional allà pels anys 80, l'italià s'ha quedat al marge dels cercles comercials de la música però de cap manera això ha alentit la seua vessant creadora. El novembre passat va traure Fleurs2 amb qui colabora amb gent com Antony Hegarty, el soliste de Antony and the Johnsons. Este matí ho he escoltat en Ràdio 3 i m'ha molat. Digueu la vostra. A sentum li agradarà més el transalpí però jo sóc fan entusiasta del vocaliste anglés.


dijous, 15 de gener del 2009

D'ací a no res tindrà lloc una nova edició de "Tienes Talento" amb els Gatzara's Tudell'08
La infraestructura dels Gatzara's Tudells'08 amplia els seus horitzons i d'ací a no res tindrem un nou membre amb la percusió. L'instrument està acavadet de treure del forn i ara només falta aporrejar-lo un poquet.
Ací teniu el nou redoblant. A fer ruido s'ha dit.

dijous, 8 de gener del 2009

Sobren les paraules.
Per a tots aquells que no han pogut disfrutar de la música de Gatzara's Tudell'08 en directe, ací podeu vore la nostra actuació a la sant Silvestre solidaria de Bocairent.
Encengau el so a tope i a disfrutar.


dimarts, 6 de gener del 2009

Ja n'hi ha prou de barbàrie a Gaza







dissabte, 3 de gener del 2009

Mireu que passa si li doneu a traduir la pàgina al castellà.