dilluns, 24 de gener del 2011

Compte enrere per a les festes 2011
Una vegada passada la consulta al voltant del canvi de dates de les festes de moros i cristians de Bocairent, ahir a les 11.30 va començar el novenari en honor al nostre patró sant Blai. Com he llegit a molts llocs de la xarxa, les festes no només són de l'1 al 6 de febrer, també en forma part el novenari a sant Blai, per això i vista la gran devoció que la gent del poble te al nostre patró, m'extranya molt la escassa afluència al novenari, de fet la majoria de la poca gent que hi va són gent major i molts ni tan sols són festers. I tot forma part de la festa, no?

PD: Per això recordar que de dilluns a dissabte el novenari és a les 19.30h i els diumenges a les 11.30h

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Altra pista per saber si la gent vol realment les festes al cap de setmana serà vore el santo cristo a parir de gent (es dissabte)... ah no, que el dia de moros i cristians i el santo cristo no son festes

curigi ha dit...

Per la meua part el debat sobre el cap de setmana, mentre l'ajuntament no es pronuncie, s'ha acavat.
El que pretenc és que la gent no argumente coses sense predicar en l'exemple, com per exemple el tema de la devoció, que continue dient que no pot ser que només se li tinga devoció el dia 3 i el dia del panellet de cada filà, també s'hauria d'anar al novenari i a tots els panellets, no només al de la seua filà, ja que són actes on poder mostrar-li l'agraïment a sant Blai que tant es predica.

calaver ha dit...

Curigi, per eixa regla de tres, enguany en el santo cristo els votants del si predicaran amb l´exemple i l´ompliran, igual que faran amb l´acte de la reliquia i amb el canvi de bandes.

Si no ho fan així i acudixen en massa, l´argumentació de les festes al cap de setmana cau pel seu propi pes. A no ser que festes signifique per a molts dels votants del si anar de festa per la nit, la qual cosa poden fer en qualsevol dels 52 disabtes de l´any.

De la mateixa manera, venen celebrant-se desfilades durant tots els disabtes de gener, i l´afluencia en molts masets (a més de la de gent desfilant) no es masiva. I per a mi, aixó també son festes

curigi ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, en que les festes són tot l'any als masets i no nomès eixir per la nit, de fet el que a mi m'agrada és això anar a sopar al maset i en festes estar amb els meus amics el major nombre d'actes possible i sobretot podent-me juntar a esmorzar, dinar, sopar,... i si es produira el canvi, jo tal volta acceptaria demanar-me 2 dies de la faena (Tot i que no m'agrada) i estar en tots els actes, ja que quan cauen com ara estos anys entre setmana no puc.
Amb la qual cosa vull dir que dels que volen el SI per a eixir per les nits no estic d'acord perquè realment no són festers (al meu pareixer) a l'igual que els que prediquen l'argument de la devoció per a dir que NO i despres fan el que ja he dit que tampoc em pareix correcte, és a dir al meu pareixer tampoc són tan devots.

De tota forma que quede clar que simplement és una opinió personal meua i que com sempre respecte totes les possicions encara que moltes no les compartisca.

calaver ha dit...

Això esta fora de dubte

gatzara ha dit...

... ruégote de todos males, nos libres por tu rogar!!!!... que bons són els gojos!!! Donen ganes de fer el que diu curigi i no eixir de l'església els dies de ciris.

Vampiro ha dit...

Curigi només una observació: et demanaries 2 dies a la faena si l'entrà sempre caiguera en cap de setmana... i perquè no te'ls demanes enguany i només deixaries d'estar un dia?

Vampiro ha dit...

Jo per motius de faena no puc estar en la majoria dels panellets. Este mes de gener, no he pogut disfrutar de cap desfilada de la meua filà (2), ni de cap dinar els diumenges, ni de cap "enjuntà" de la meua quadrilla... i no per això pense en deixar de ser fester.
A lo millor és veure la botella mig buida o mig plena.
Jo preferisc, els dies que puga, disfrutar-ho a mort.
I no amargar-me dient "o tot o res".
I et parle amb coneixement de causa, que porte des dels 18 anys fora del poble, estudiant i treballant. Només fa 16 anys ...

curigi ha dit...

Per això mateix, per a no faltar ni un dia, descontant és clar el dia de l'eixabegó, que com ja podreu notar no soc molt d'anar a missa, i a hora del dinar ja estaría.
I Vampiro, em pareix molt be que a tu t'agrade així, simplement tenim opinions diferents, i a mi el que si que m'agrada és el tot, tal volta és perquè no he sigut fester mai, i per això si no puc estar a totes les festes perquè entre unes coses i altres també fa molts anys que no puc gaudir-les al complet, no m'amargue, simplement el que em produeix és que cada any que passa va donant-me més igual, serà que no tinc tanta devoció davant les festes i torne a repetir supose que perquè mai he sigut fester, i m'agradaría, però per a poder gaudir-les al complet tots els anys, no només uns quants.

De tota manera el post no tractava del canvi de festes, sinò que l'altre dia ma mare va anar al novenari i em va comentar la poca gent que hi havia, i a mi em va extranyar despres d'haver llegit la tanta devoció que li se te a sant Blai.

gatzara ha dit...

ei, i dels gojos no dius res!! quina barra i què poc devot!! Mira ja voltegen les campanes per a una nova nit de ciri. Què per cert, ninguna persona ha esmentat l'opció de canviar-les a cap de setmana. Traure el caputxo enrotllat en la manta per cantar l'himne sembla que no és apetitós per la gent!!

curigi ha dit...

Gatzara, tens raó, soc poc devot però pareix ser que com la majoria, no?

sentum ha dit...

Chichos!!! He vist que la predicció es lamentable per al dia de l´entrà i sant Blai. Popdeu confirmarmeu? Vaja mala sort

sentum ha dit...

predicció meteorologica, clar (que ací cal aclarir-ho tot, per si de cas)

curigi ha dit...

A falta de una setmana no es pot saber encara, haurem d'esperar-nos fins 3 o 4 dies abans per coneixer-ho amb més exactitut.

George Best ha dit...

Però, malauradament Maldonado és molt Maldonado ...

Wallace ha dit...

Ahir éxit de gent al novenari dels Suavos, res per a que conste en acta.

curigi ha dit...

Al novenari em referisc des de les 19.30 (que es fa la novena) fins que s'acava la missa, no només a la missa, si és així i el novenari estava ple m'alegre.

Wllace ha dit...

Ahi vam estar de 19.30 fins a les 21.00 i els teus companys vam actuar de lectors i tot, crec que sant Blai ens ha tornat a guiar.

També vull felicitar a L´Unió Musical de Bocairent pel magnífic repertori que ens va brindar a nit tant al maset com en la posterior desfilada.

Vitol.

curigi ha dit...

M'alegre que haja calat el missatge. Bones festes a tots, si el temps ens acompanya, perquè he estat mirat els mapes d'altura per als dies 1 i 2 i la veritat es que no tenen molt bona pinta, però encara es prompte per comfirmar.

curigi ha dit...

A dia d'avui els models ja apunten millor, sobretot per al dia de l'entrà.