divendres, 25 de gener de 2013

El típic Post AntiFester

Com ve sent habitual quan s'acosten festes m'agrada escriure un post per tal de fomentar el debat al voltant de les festes de Moros i Cristinas de Bocairent.
Este any la intenció era la mateixa, però no ho faré per una i molt simple raó:

Este any no trobe que es respire un gran ambient Fester, supose que serà per la maleïda crisi, que sobretot es nota als debats al carrer. De fet he notat que la gent està nerviosa, irascible, més encabronada del normal i cada vegada exploten amb més facilitat. Les converses i debats al voltant de la festa quasi sempre acaben amb alguna de les parts enfadada, quan no ho estan les dues, i ho dic perquè he sigut testimoni de moltes i en la majoria dels casos no han acabat amb un "abrazo festero", sinò que han acabat amb "una donada de raó" a l'altra part però sense cap convenciment.

I es per això que no vull afegir un altre foro de discussió perquè per a d'això ja estan els twiters, whatsApps, Facebook, ...

I com pareix ser que a Bocairent el sentiment de devoció cap a Sant Blai és tan gran, espere que tot el món en el novenari, en les misses i en la processó pregue per a que esta crisi passe, tot el món tinga faena i es torne a l'alegria amb la que es vivien les Festes.

PD: Els debats d'abans si que molaven.BONES FESTES!!

4 comentaris:

Gurú Gatzara ha dit...

D'acord amb cada punt i cada coma de l'article

vampiro ha dit...

Això em diuen els meus pares, que no hi ha massa gent mirant les desfilades. Sobre tot la d'ahir, amb 5 filaes al carrer.
Esperem que tot siga, que la gent prefereix guardar-se les ganes i esperar a festes...i ja vindran temps millors.
Per cert Curigi, que si vols, segur que ets benvingut a les misses, novenaris, ... a pregar-li a Sant Blai pel que siga/vulgues

kkus asa2 ha dit...

Supose que molts també ens hem adonat, que amb la crisi, hi ha coses prescindibles i la Festa de Moros i Cristians es una.

curigi ha dit...

Ja se que soc benvingut a les misses, novenaris,..., de fet al llarg de la meua vida he anat a moltes misses i processons.El problema és que la meua devoció cap a sant Blai és nul·la, i no tinc cap inconvenient en dir-ho, i pot ser açò siga un dels motius pels que no soc fester, encara que no el principal.
No obstant, ojala m'equivocara i la gran devoció dels festers de Bocairent servirà d'alguna cosa i per tant puguera canviar la meua visió particular de la festa.