diumenge, 9 d’abril del 2006

Eclèctica setmana de concerts

El bon oratge ja es manifesta en tot el seu esplendor i això origina què centenars de concerts poblen els nostres municipis o ciutats més propers. Tot va començar dissabte passat en la Selva del Camp (Tarragona). Allí actuaven uns desconeguts "Calima", hereus de Ojos de Brujo tractant de fer mestissatge entre el flamenc i ritmes com la rumba o el reggae. Després actuaren els "Denominacion de Origen", que tot el d'abans afegien un fort contingut hip-hopero i una admiació tancada envers la figura de Camarón (serà pels Goya?). Per finalitzar eixiren Macaco, els plat fort del concert. Va ser una actuació que va anar de menys a més. Presentaven les cançons del seu últim disc 'Ingravitto' i la veritat és què l'últim del concert va ser el millor amb la gent completament entregada.
Ahir en Ontinyent, Llach oferia la seua última actuació davant un públic entregat i què sempre li ho ha donat tot. Enrere queda ja l'actuació de quan l'atac a l'Iraq dels americans. Un Llach enrabiat feia tremolar l'Echegaray esclafant les tecles del piano i denunciava amb un to esgarrrat la injustícia que s'estava cometent. Ahir, no va deixar de banda els seus comentaris àcids i tendres per tal de presentar les cançons del seu últim concert i quan va començar el 'Camí a Itaca' el sentits s'esvalotaren i convergiren en una rendida admiració.
Huí canvi de registre, tenia comptes pendents amb el concert de Rams dels Moros Vells i he tingut el gust de gaudir-ho a més de saldar comptes. Amb un maset replet i amb un poc de retard han anat sonant pasdobles, marxes mores i cristianes. Menció especial a un pasdoble alcoià què més pareixia una marxa cristiana, la marxa mora 'Berebers d'Altea' i com a colofó 'Als Moros Vells', marxa mora què posa els pels de punta.