dissabte, 17 de març de 2012

Que pretenen?
Pareix ser que els docents com va dir Esperanza Aguirre som uns gossos malfaeners, i per si encara la gent no s'havia enterat, el vicepresident José Ciscar a matitzat que les nostres vacances comencen a l'agost i que el juliol no és un mes de vacances ja que hem d'estar a disposició de l'administració, cosa que com ell diu ja se sabia, però ho havia de recordar més que res per a que la gent encara es posicione més encara en contra del professorat.

És molt trist veure que importa més si els professors tenim més o menys privilegis, treballem més o menys hores o tenim més o menys vacances, que l'educació dels fills d'aquells que ens critiquen. Per el que escolte tots els dies, la gent se n'alegra de que ens baixen el sou, ens augmenten les hores i el que és més important, ens augmenten les ratios ( Per si algú encara no ho sap, la ratio és el número d'alumnes per aula ).

Espere que no siga així, però quines poden ser les conseqüencies de desprestigiar la tasca docent d'aquesta manera:
  • A la consellera d'educació se li ompli la boca dient que no van a acomiadar a ningú i que van a contractar els mateixos interins que en el setembre del curs anterior. Si, però no diu res de la gent que es jubila, si hi han 380 IES a una mitja de 2 jubilacions per institut, els comptes no eixen, 760 professors menys que el curs passat i com ella mateix va dir més alumnes. Conseqüencia, ens augmenten les hores lectives als que som i ens augmenten la ratio. Classes amb fins a 35 alumnes, ens passarem més de la meitat de la classe intentant posar ordre i el poc temps que ens quede si de cas donarem alguna cosa, per desgràcia la realitat de les aules avuí en dia és esta, i per tant que ensenyarem? res, però pareix ser que això no és important, l'educació dels xiquets és el que menys importa.
  • Pareix ser que els docents, a l'acabar la seua última classe es deixen tots els llibres, treballs i examens per corregir a classe i que en arribar a casa ens tombem al sol i ens prenem la cervesa i no ens preparem les classes per al proper dia, cosa que no es veritat. Però per a la majoria este temps que dediquem a casa no és fer faena. Si continuen amb estos atacs el que aconseguiran és que de veritat fem açò, espere que no.
  • Posar classes de reforçament al juliol, per a qui? Per a aquell xiquet que s'ha passat tot el curs sense fer res, donant pel sac, entregant els examens en blanc, etc, etc. Així busquen la qualitat de l'ensenyament?
  • I a l'igual que ens ataquen als professors, perquè no diuen res dels pares. Jo m'he trobat pares que han vingut a presionar-me per a que aprovara al seu fill, que per cert no s'havia presentat a un examen i que tenia una mitjana durant el curs d'un 1, perquè sino seria jo el culpable de desgraciar-los la vida ja que era la única assignatura que li quedava i no podria fer la selectivitat en juny, i perquè no havien fet res per solucionar el problema durant el curs? O un altre que despres de cridar-lo per dir-li que el seu fill no feia res en classe i estava molestant als seus companys em va dir que no el molestara cridant-li per dir-li coses que ell ja sabia però que ell no podia fer res ja que en casa feia el mateix i ell no el podia controlar, i pretenen que nosaltres en controlem a 35? I estos son uns exemples, però igual que jo no pose a tots els pares en el mateix sac, ja que la majoria si que estan dispostos a col·laborar, m'agradaria que no ens posaren a tots els docents en el mateix sac ja que evidentment la majoria ens dediquem amb tota l'ànima a la nostra feina, però com en tots els llocs hi ha una mínima part que no ho fa.

En fi, no escric més perquè estic cansat de la mateixa cansoneta de tots els dies, de que be que visc, quina sort, ...

I quan reivindiquem una EDUCACIÓ DE QUALITAT, també pareix ser que únicament ens queixem de la baixada del nostre sou, evidentment que també ho fem, no som idiotes, però també estem reivindicant que es cobrisquen totes les baixes, hi ha alumnes que es passen mesos sense professorat, que baixen les ratios per a que els xiquets realment puguen aprofitar les classes (REIVINDICACIÓ MÉS IMPORTANT DE TOTES ) perquè ja ho va dir Julio Cesar "Divide y venceras" i d'altres com dotar als centres de l'equipament necessari, etc, etc.

I ja m'he cansat ( encara que no se de que ja que no faig faena ), sinò continuaria...


2 comentaris:

Anònim ha dit...

http://www.levante-emv.com/opinion/2012/03/18/vagos-maleantes/890538.html

gatzara ha dit...

Molt bon article i millor ressenya en el Llevant... a la setmana que ve ens diran de fer el pino i a l'altra a volar el catxirulo en el patí de l'institut. Temps al temps!!