dimecres, 27 de juny del 2007

Iñaki Peña i Trebede s'acomiaden de Ràdio 3

Demà dirà adeu un programa dels més veterans de la ràdio pública espanyola: el Trébede de Iñaki Peña. Aquest contestatari basc ha convertit el seu programa en una reserva de la música d'arrel peninsular i en un altaveu de denúncia social i ecològica sense diferenciar pelatges polítics.

Per a la posteritat quedarà la censura del programa en 2003 a causa de l'activisme en contra de la Guerra de l'Iraq en els nefastos temps d'Urdaci i companyia. Això va engegar una onada de protestes que va retornar el programa a la graella radiofònica i li va donar la consideració que es mereixia.

El retall de personal en l'entitat pública ha obligat a jubilar a presentadors ilustres com Xabier Moreno (Lokal) o el mateix Iñaki. Des d'ací el nostre homenatge a una trajectòria amb principis i una retòrica un tant embafosa (de vegades es feia prou pesat)... No obstant això, bon vent et guarde Iñaki. Si trobeu la simptonia del programa, passeu-me-la i la penjaré. Demà a les 8, a escoltar Trébede per última vegada